Om företaget

Om företaget

Legoarbeten och tillverkning av detaljer

Ordet ”mixtrum” kommer från älvdalskan och betyder ”att hitta finurliga lösningar”. Det fångar in företagets själ, och stämmer överens med vad som sker på dagarna. Det handlar om att som CNC-tekniker och CNC-operatör ta fram snillrika detaljer till kundernas produkter.

Bearbetning och tillverkning – inte samma då som nu

Grunden till verksamheten lades redan på 1980-talet. Grundarna Poa Åslund och Leif Boberg jobbade tillsammans mot främst telecom-branschen, som hade en storhetstid. Den storhetstiden skulle dock inte vara för evigt. Med vikande orderingångar gick det allt sämre, och 2003 rekonstruerades verksamheten och Mixtrum startades ur askan från det gamla bolaget, och har sedan dess stadigt fortsatt framåt. Denna gång mot ett flertal branscher. Företaget har i dag 20 anställda inklusive Poa och Leif.

Exempel på kunder

Bland kunderna finns Uddevalla Finmekanik, Mattsson Metal, Flir Systems, Tobii, Haglöf Sweden m.fl. En del av våra kunder är också underleverantörer vilket innebära att detaljer vi tillverkar  hamnar hos GE Healthcare, Tetrapak, ABB, Perten Instruments och andra internationellt stora företag.  En del av detaljerna används i utrustning för att undersöka miljön i atmosfären, och samarbeten med rymdforskningen på KTH förekommer regelbundet. Bland annat är delar som gjorts med CNC-maskin i Älvdalen med på en sjuårsresa till Merkurius monterade i ett instrument för att samla in data. Läs mer om våra produkter här.

Blandade legoarbeten

Oavsett om en detalj ska sitta på en motorcykel, i en elektronikbox eller på mätinstrument i yttre rymden – vad vi gör är samma procedur. Våra utbildade CNC-operatörer bereder 3D-modeller från kunderna med CAM-programmet Esprit, så att de sedan kan cnc-svarvas eller cnc-fräsas i våra toppmoderna cnc-maskiner och därefter ytbehandlas och sedan ev monteras.

CNC-operatör och produktionstekniker – framtidsyrken

Den som utbildat sig till operatör av CNC-maskin har framtiden för sig. För den som vill hålla på med teknik och tycker om att vara kreativ med det senaste inom maskinteknik är detta ett bra jobb. Det finns en missuppfattning om branschen, att det är ett slitsamt yrke i en smutsig arbetsmiljö. På den gamla tiden fick vi operatörer knappa in mått manuellt från pappersritningar, men i dag är allting datoriserat.

Så kontaktar du oss

Vill du anlita oss för din kommande produktion? Ring +46 (0) 251 59 73 50 eller maila purchasing@mixtrum.se. Skicka med en ritning. Vi återkommer till er efter att ha tittat på underlaget och beräknat material- och tidsåtgång.

Kvalitet

Mixtrum är certifierat inom ISO 9001 och ISO 14000.

Vi ska genom ständig utveckling av vår personal och maskinpark ha en modern högkvalitativ samt miljö- och säkerhetsanpassad verksamhet som tilltalar våra kunder och ger oss möjlighet att uppfylla deras krav på komponenter med rätt kvalitet, leveranssäkerhet och pris.